top of page
_MG_8743.jpg

Informationsguide

inför din gravidfotografering 

Det gör mig så otroligt glad att jag kommer få föreviga något så stort som din graviditet. En tid som lätt glöms bort efter att ert lilla liv kommit till världen. Därför ska jag se till så att du får en helt fantastisk upplevelse och kommer vilja se tillbaka på denna tid som den vackraste av dem alla. 

I denna guide kommer du hitta tips om vad du kan tänka på inför din fotografering, saker som kan vara bra att ha med. Syftet med denna guide är att jag vill redan nu få dig bekväm och väl förbered på hur allt kommer att gå till. 

_MG_5234.jpg
_MG_3460.jpg

V Ä D E R 

För att få min stil och känsla i bilderna ser jag alltid till att vi hittar en dag och tid där solen är varm och står lågt. Det är därför helt kostnadsfritt att omboka ifall dagen vi bokat inte blir som vi tänkt. 

 

Bokar man en fotografering mellan:  

maj - oktober fotograferar jag endast på kvällen eller tidig morgon för att fånga soluppgången -nedgången.

 

november - april då sker fotograferingen oftast på förmiddagen eller eftermiddagen för att även här fånga de timmar då solen är som mjukast.  

I N O M H U S | U T O M H U S 

Jag har mina få guldkorn runt om i Alingsås men också några härliga platser runt om i Göteborg. Det är väldigt blandade miljöer allt mellan hav, äng, klippor och rustika lokaler. Jag ser till så att vi hittar den perfekta platsen för just dig!

 

Gravidfotograferingen hos mig kan varieras både utomhus och inomhus i min varma & bohemiska studio. Jag stylar den utefter era önskemål. [ Se mer inspiration här ]

_MG_3682.jpg
_C0A1416.jpg
_C0A1152.jpg
_MG_8459.jpg
_MG_8461.jpg
_C0A1860.jpg

K L Ä D E R

Tänk på att ta med: Axelbandslös BH, gärna i neutralfärg eller vit. 

Äger du inte detta är det helt okej med vit/ neutral vanlig BH, då viker vi bara ner banden. 

LÅN AV MAGISKA KLÄNNINGAR: 

Som gravid kanske du inte vill köpa kläder/klänningar bara för en fotografering! Därför erbjuder jag dig att låna utav mina väl utvalda gravidklänningar. Jag älskar de neutrala och bohemiska. Önskar du att endast bära en bohemisk cardigan rekommenderar jag att ta på dig matchande underkläder i färg vit eller neutral.   

DU VILL BÄRA EGNA KLÄDER:  

Önskar du bära egna kläder är detta självklart helt okej, men jag rekommenderar då att bära något neutralt / enfärgat och inte så mycket olika mönster. Det kan ge stora kontraster vilket inte gör sig bra på bild. Är du osäker får du mer än gärna skicka bild till mig så hjälper jag dig. 

ATT BYTA OM PÅ PLATS: 

I paketet ingår det 2 olika ombyten. Man kan tycka att det är lite klurigt att byta om men jag har massor av filtar du kan ha runt dig och täcka dig med för att lätt kunna byta om ostört. Fotograferar vi i Alingsås, träffas vi hemma hos mig innan och då har du möjlighet att byta om här.

SKOR: 

Klänningarna är oftast såpass långa så du inte behöver tänka på vad du ska bära för skor. Är det sommar rekommenderar jag barfota för maximal känsla i bilderna, lika så inomhus. Rådfråga gärna innan om du är osäker men annars rekommenderar jag varma och bekväma skor. 

KLÄDER UNDER VINTERN: 

Vid fotografering under vintern utomhus, går det självklart bra att bära tights eller strumpbyxor under klänningarna. Detta är något som inte syns igenom. Har även många klänningar som är långärmade och värmer lite mer. 

SÄLLSKAP PÅ BILDERNA: 

Önskar du bilder med din partner eller blivande stora syskon är detta helt okej! 

Tänk bara på att ni är enhetliga med varandra och inte blandar för mycket olika färger. Är ni osäkra så skicka bild till mig om ni vill ha tips! 

S T Y L I NG  &  S M I N K

Det allra viktigaste är att du ska känna dig bekväm bära det du trivs bäst i. 

Det gäller även hår och smink! Därför gör du din sminkning och styling av hår utefter vad du känner dig fin i. 

 

Jag kan starkt rekommendera att boka Jennifer Bauhn inför din fotografering! 

Hon är helt fantastisk och en otroligt trevlig tjej.  
 

V I N T E R F O T O G R A F E R I N G 

Att fotograferas på vintern är inte sämre än på sommarn. Ibland kan det till och med bli lite bättre då ljuset inte är lika starkt. Men också för att man kan skapa detta drömska, sagoliknande ljuset när det skapas rimfrost på gräset. 

Men för att kunna fotografera under vintern och för att du som gravid inte ska frysa ihjäl har jag grymma hjälpmedel som du får använda dig utav under vår fotografering tillsammans. 

Bild från min egna gravidfotografering i februari, mitt i vintern. SUPER VACKERT!! 

FOTOGRAF: Jennifer Kihlvall 

VÄRMEKUDDAR 

Dessa små fantastiska kuddar är väldigt tacksamma och hjälper till att hålla dig varm under hela fotograferingen. Vi fäster några funder klänningen, på ryggen & benen. Dessa värmer mer än man tror och göms väldigt bra. 

FILTAR

Under pauserna får du även en varm och skön filt att vira in dig i. Även denna är uppvärmd med hjälp utav värmepåsar. 

VARM DRYCK & PAUSER 

Jag erbjuder alltid att ta med mig önskad varm dryck. Detta är ju ett fantastiskt mysigt sätt att värma sig på. Vi fotograferar i 10-15 minuters intervaller för att du ska orka så mycket som möjligt. Exempel på varma drycker kan vara: Kaffe, Te, varm choklad & varm saft. 

_MG_2848.jpg

G Ö R  D E N  U N I K  F Ö R  D I G 

Jag vill att denna fotograferingen ska spegla dig så mycket som möjligt och att du ska känna dig som en riktig gudinna.

BLOMSTER KRANS 

Se därför till att boka en blomsterkrans med dina favoritblommor inför din fotografering 

pris från 800kr 

SITT PÅ EN BOHEMISK PÅFÅGELSTOL 

Eller varför inte förstärka den bohemiska känslan med en bohemisk tron. Ta den som den är eller smycka den med dina favoritblommor! 

Påfågelstol - 500kr 

Påfågelstol + blomster - fr 1500kr
 

_C0A1172.jpg
_MG_3682.jpg
_MG_8795.jpg

Frågor & Svar 

_MG_8872.jpg

HUR SER ANVÄNDNINGSRÄTTEN UT FÖR DIG 

SOM FOTOGRAF? 

Jag ser självklart att det hade vart fantastiskt kul att få visa upp magin vi skapat på mina

sociala medier. Men i slutet av dan är det du som bestämmer vart dina bilder ska synas. Är du tveksam frågar jag alltid om ditt godkännande innan publicering av en bild. Där bilderna kan hämna är: Min hemsida, Instagram och kanske Facebook men de är väldigt sällan. 

HUR SER ANVÄNDNINGSRÄTTEN UT FÖR OSS?  

Självklart får ni använda bilderna precis som ni önskar efter att jag levererat dem till er. 

Vid publicering av bilderna på sociala medier är det enda kravet att jag som fotograf ska nämnas eller taggas i bilden. Att lägga på egen redigering över bilderna är något som inte får göras, detta gäller även instagram filter. Önskar ni däremot någon bild i svart vitt är ni varmt välkomna att höra av er till mig så fixar jag det. 

_MG_8407.jpg
_MG_9332.jpg

OVAN FRAMFÖR KAMERAN! HUR GÖR JAG? 

Under hela fotograferingen kommer jag ge dig lätta och naturliga poser för att du ska känna dig så trygg och avslappnad som möjligt. Jag föredrar simpla poser som t.ex. hålla en hand ovanför magen och en under etc. Vi jobbar med mycket fokus på just magen och det kommer falla naturligt efter ett tag. 

Ett tips är att hålla hakan högt, detta ger uttrycket av stolthet och det är något jag vill framhäva i dina bilder. Blunda gärna på några bilder samtidigt som du smeker magen detta ger känslan av trygghet och lugn. 

Jag kommer prata med dig under hela fotograferingen och se till så att du känner dig bekväm. Kommer även spela lite musik under tiden för att få du ska kunna slappna av maximalt. 

Jag hoppa satt denna guide var till någon hjälp och att du nu har lite mer koll på hur denna upplevelse kommer att se ut. 

Jag ser så otroligt mycket fram mot att få träffa dig/er och få föreviga denna fantastiska tid i ditt/ ert liv. 

Vit och Kolgrå Linjer Bröllop Logga.png
bottom of page