I N F O R M A T I O N S G U I D E   I N F Ö R    D I N 
G R A V I D F O T O G R A F E R I N G  

Jag blir så fantastiskt glad över att du valt att boka en gravidfotografering hos just mig! 

För att du ska känna dig så trygg och bekväm som möjligt inför våran fotografering har du fått denna guide. Genom att  berättar mer hur vår fotografering går till skapar vi de bästa förutsättningarna till att skapa magiska bilder tillsammans. Men jag lovar att du också kommer kunna slappna av mer och njuta av denna upplevelse. 

PLATS & VÄDER 

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER? 

Med tanke på att ljuset har en stor betydelse på hur bilderna kommer att bli är det helt kostnadsfritt att boka om. Jag är väldigt flexibel när det kommer till att hitta tider. 

Vi hörs alltid av under veckan för hålla oss uppdaterade 

kring vädret. 

När vi bokat in ett datum som passar oss båda är det dags för att välja plats där fotograferingen ska ske. 

Jag är väldigt noga med att hitta rätt plats för utvalda kläder och ljus. 
Därför har jag mina guldkorn som jag gärna rekommenderar. Till exempel på platser kan vara: 

 ♡ Ängar med höga strån 

 ♡ Granskog med stora fält 

 ♡ Långa stränder vid havet 

KLÄDER 

Tänk på att TA MED axelbandslös BH, samt gärna så neutrala ljusa färger som möjligt äger du ingen är det helt okej 

med vanlig också då viker vi bara ner bh-banden. 

LÅN AV MAGISKA KLÄNNINGAR 

Som gravid kanske du inte vill investera i klänningar bara för att använda inför just en fotografering. Därför erbjuder jag dig att låna utav mina väl utvalda gravidklänningar  Jag älskar det naturliga, bohemiska och vackra. 

DU HAR EGEN KLÄNNING

Önskar du bära egna kläder är detta självklart helt okej, men jag rekommenderar då att bära neutrala kläder och inte så mycket mönstrat, då det kan ge stora kontraster vilket inte gör sig så bra på bild vid ljusa platser. Är du osäker får du mer än gärna skicka bild till mig så hjälper jag dig  

ATT BYTA OM PÅ PLATS

I paketet för gravidfotografering ingår det 2 olika ombyten. Man kan tycka att det är lite klurigt att byta om, men jag har massor av filtar du kan ha runt dig och täcka dig med för att kunna byta om lätt och ostört. Fotograferar vi i Alingsås träffas vi hemma hos mig innan och då har du möjlighet att byta om där. 

SKOR: 

Klänningarna  jag lånar ut är oftast långa nog att täcka dina skor så dem inte syns på bilden, detta gör att det inte spelar någon roll vad för skor du bär. Men rådfråga innan ifall du är osäker! Annars rekommenderar jag bekväma och varma skor.

KLÄDER UNDER VINTERN 

Vid fotografering under vintern får du självklart bära varma tights/byxor under klänningen. Detta är något som inte syns igenom på bilderna heller. Jag har många klänningar med långa ärmar som värmer lite mer. 

SÄLLSKAP PÅ BILDERNA 

Önskar du bilder med din partner eller blivande storasyskon är detta helt okej! 

Tänk bara på att ni är enhetliga med varandra och inte blandar för mycket olika 

färger. Skicka bilder till mig innan om ni vill ha tips! 

STYLING

Det allra viktigaste är att du ska känna dig bekväm och bära det du trivs i. Det gäller även hår och smink! Därför gör du din sminkning och styling av hår utefter vad du känner dig fin i. 

YOU ARE 

BEAUTIFUL 

JUST THE WAY 

YOU ARE 

FAQ

HUR SER ANVÄNDNINGSRÄTTEN UT FÖR DIG SOM FOTOGRAF?

Jag ser självklart att det hade vart fantastiskt kul att få visa upp magin vi skapat tillsammans på mina sidor. Men i slutet av dan är det du som bestämmer vart dina bilder ska synas. Är du tveksam frågar jag alltid om ditt godkännande innan jag publicerar en bild. Där bilderna kan förväntas hamna är: Min hemsida, Instagram och kanske Facebook. 

HUR SER ANVÄNDNINGSRÄTTEN UT FÖR OSS?

SJÄLVKLART! får ni använda bilderna precis som ni önskar efter att jag levererat dem till er.Vid publicering av bilderna får ni mer än gärna tagga mig eller skriva: FOTO: Linnea Broberg- fotograf. 

Att lägga på egen redigering över bilderna är inget som får göras, detta gäller även Instagram filter. Önskar ni däremot någon bild i svart vitt är ni varmt välkomna att höra av er till mig så fixar jag det! :) 

OVAN FRAMFÖR KAMERAN! HUR GÖR JAG? 

Under hela fotograferingen kommer jag ge dig lätta och naturliga poser för att du ska känna dig så trygg och avslappnad som möjligt. Jag föredrar simpla poser som t.ex. hålla en hand ovanför magen, och en under,  etc. 

Något som är bra att tänka på är att hålla hakan högt, detta ger uttrycket av stolthet och det är något jag vill framhäva i dina bilder. Jag kommer prata med dig hela tiden under fotograferingen och se till så att du känner dig så bekväm som möjligt. 

VINTER FOTOGRAFERING

Att fotografera på vintern är inte sämre än på sommarn. Ibland kan det till och med bli lite bättre då det inte är lika starkt ljus under vintern, men också för att man kan skapa detta drömska, sagoliknande ljuset på vintern när det skapas rimfrost i gräset. 

 

Men för att vi ska kunna fotografera under vintern och för att du som gravid inte ska frysa har jag grymma hjälpmedel som du får använda dig utav under vår fotografering tillsammmans.  

 ♡ VÄRMEKUDDAR 

Dessa små fantastiska kuddar är väldigt tacksamma och hjälper till att hålla dig varm under hela fotograferingen. Vi fäster några under klänningen, i händernas och i fötterna. Dessa värmer mer än man tror och gäms väldigt bra. 

 ♡ FILTAR 

Under pauserna får du även en varm och skön filt att vira in dig i. Även denna är uppvärm av värme påsar. 

 ♡ VARM DRYCK & PAUSER

Under vinter fotograferingar har jag med mig mig önskad varm dryck. Detta är ju en fantastiskt mysigt sätt av värma sig på. Vi fotograferar i 10 minuters intervaller för att du ska orka så mycket som möjligt. 

 ♡ KLÄDER 

Du får mer än gärna ha på dig varma strumpbyxor eller tights under klänningen/kjolen för att håla dig så varm som möjligt. Jag använder mig utav klänningar och kjolar med dubbla lager tyg vilket gör att det inte syns igenom på bilderna. Tänk även på att ta på dig varma skor och strumpor för att slippa istappar till tår i slutet av fotograferingen. 

Jag hoppas att denna guide var till någon hjälp och att du nu har lite mer koll på hur denna upplevelse kommer att gå till. 

Jag ser så fantastiskt mycket fram mot att få träffa dig/er och få föreviga denna fantastiska tid i ert liv. 

Alingsås, Göteborg, Sverige
KONTAKT
Mobil:
+46 735467030
Mail:
Alingsås, Göteborg, Sverige