top of page

3 SAKER ATT GÖRA DIREKT VID DIN LEVERANS AV BILDER

Uppdaterat: 23 feb. 2023

Jag vet att jag inte är ensam om att bli helt överexalterad när man har nya, fina bilder att dela med sig av och går helt locco på sociala medier, eller hur är jag inte ensam om detta? Men jag försöker göra allt i min makt för att ge mina kunder en fantastisk upplevelse och bemötande. Därför har jag tre tips jag vill ge till mina kunder eller kunder som köper en fotograf tjänst över lag. Tre viktiga saker jag anser man bör göra direkt när man tar emot sin bildleverans.


ETT. GÖR EN BACKUP

Detta är något så enormt viktigt och så fruktansvärt tacksamt när man väl är i den situationen då datorn gjort sitt och alla fina minnen är borta. Du har lagt ner en förmögenhet på dessa dyrbara minnen för att bli dokumenterade. Det sista du vill är att dem ska försvinna. Jag sparar alltid alla mina kunders bilder i minst ett år, men jag rekommenderar verkligen att det första du gör när du får dina bilder, lägg dem på alla sort olika hårddiskar, moln, usb minnen etc. När väl den dagen kommer då din dator kraschar så kommer du vara väldigt glad över att du gjort en backup på dina bilder.

TVÅ. FRAMKALLA MER

Det är väl ingen som missat att vi är verkligen påväg mot den mer tekniska världen, ni vet... när alla bilder är samlade på datorn istället för fotoalbum, man kan till och med ha en digitalfotoram där man kan välja olika bilder som ska visas i denna ram. Vi är så uppe i sociala medier och att alltid uppdatera med den nyaste fina bilden, att vi glömmer av att uppskatta det fina med att framkalla. Det fina med fotografier är möjligheten att kunna spara minnena i en fysisk form. Att framkalla bilder sparar minnen för evigt.
TRE. GE RESPONS TILL DIN FOTOGRAF

Efter att du fått dina bilder, ta gärna någon minut och berätta för din fotograf vad du tycker. Jag förstår verkligen att det är lätt att bli exalterad att du sedan glömmer av att skriva till din fotograf. Men som fotograf är man väldigt nervös vid att skicka en leverans. Man har lagt ner hjärta och själ i dessa bilder och vill ju såklart att ni ska gilla dem lika mycket som en själv. När vi då inte hör något från er tror man direkt att det är något fel. Så ta en minut efter att ni kollat igenom era bilder och skriv till er fotograf vad ni tyckte om resultatet. Det kommer uppskattas.
BONUS TIPS: SKRIV EN RECENSION TILL DIN FOTOGRAF OM DIN UPPLEVELSE

Detta är en bonus just för att detta är något du inte MÅSTE göra. Men om du skulle göra detta så skulle det betyda väldigt mycket för din fotograf. Att få en recension från en kund är något som är väldigt värdefullt för ens verksamhet. Men det hjälper inte bara verksamheten utan också oss som fotografer att få veta vilken del av vårt arbete som är bra och vilket som kan bli bättre. Jag tycker det är fantastiskt kul att se när en kund skrivit en recension till mig och då menar jag inte alla kommentarer likt "du är grym" "fantastiskt arbete" [vilket förövrigt är en riktigt boost för själen] utan dem som berättar in i detalj hur deras upplevelse var genom första mötet, fotograferingen, leveransen och allt där i mellan. Om du verkligen är nöjd med allt din fotograf levererat, låt dem få veta detta!


Gillar ni detta typ av inlägg? let me know! :)

Comments


Vit och Kolgrå Linjer Bröllop Logga.png
bottom of page